Carla & Marjo

Wij staan geregistreerd bij de ALAEU. Het is nog geen erkend ras door de Raad van Beheer of de FCI, maar wij hopen in de toekomst op raserkenning. Hoewel fokken pure liefhebberij is, en dus kleinschalig, nemen we het fokken zeer serieus en zullen we er alles aan doen om op gezondheid, karakter en exterieur te fokken.
Carla Janssen

Mijn naam is Carla Janssen en ik woon in het pittoreske Zevenhuizen. Van huis uit ben ik opgeroeid met paarden, honden en andere dieren. Door mijn liefde voor dieren ben in de opleiding Dierverzorging gaan volgen en heb deze gecombineerd met de opleiding hondentoilleteren omdat dit mij erg intrigeerde. Hierna heb ik de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente afgerond en ben ik sindsdien werkzaam bij het Diergeneeskundig Centrum in Groningen. Tussen de bedrijven door heb ik nog de studie Kynologische kennis afgerond voor extra achtergrond informatie over het houden en fokken van honden. In 2005 ben ik Trimsalon Caja gestart en werd ik in 2014 op slag verliefd op de aangeboden Australian Labradoodle.

Door mijn ervaring met het fokken van de Maltezer sinds 2007, wist ik dat ik ook in de toekomst met de ALD wilde gaan fokken. De zoektocht naar een geschikte teef ging van start. Ik kwam erachter dat er verschillende maten waren en mijn oog viel vooral de mini. Voor mij de ideale maat en karakter. Na wat speurwerk ben ik uitgekomen bij Dog's Paradise Sweet Choco. Ik ben Nanja erg dankbaar dat ze mij deze prachtige en lieve hond heeft toevertrouwd.

Ik besteed veel tijd aan het plannen van de juiste combinaties en het zoeken naar informatie over de toekomstige partners van onze dames. Hierbij kijk ik naar gezondheid, karakter, uiterlijk en vachtsoort. Ik heb een duidelijke visie wat betreft het type van mijn perfecte Mini Australian Labradoodle: Compact maar elegant, met voldoende body, met elegante nek, harmonische hoekingen in de voor- en achterhand die zorgen voor een vloeiend en gracieus gangwerk. Een expressief hoofd met stompe snuit met levendige ogen met vriendelijke uitdrukking. Last but not least: een losse zachte niet te moeilijk onderhouden vacht. Als trimster vind ik dit om diverse redenen een zeer belangrijk aspect. De vachtverzorging wordt nogal eens als onderhoudsarm afgeschilderd en dat is niet waar.

Wij staan geregistreerd bij de ALAEU. Het is nog geen erkend ras door de Raad van Beheer of de FCI, maar wij hopen in de toekomst op raserkenning. Hoewel fokken voor mij pure liefhebberij is, en dus kleinschalig, neem ik het fokken zeer serieus en zal ik er alles aan doen op gezondheid, karakter en exterieur te fokken.

Marjo van der Dussen

Mijn naam is Marjo van der Dussen. Ik woon in het prachtige, bosrijke dorp Norg.

Door mijn dochter Carla ben ik tussen de Australian Labradoodles gerold.

Met veel plezier beantwoord ik de vele mail en telefonische vragen.

Tevens spring ik bij, waar nodig, met de verzorging van de teefjes en de puppies.

Ook ben ik gastouder voor de prachtige, lieve Lucy en haar hartsvriendin Milla (een Poedel).